ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Biblický kurs 2010: Exodus a Lukášovo evangelium

 

Letošní osmý ročník Biblického kursu, který pravidelně připravuje Pastorační středisko brněnské diecéze, nese téma Exodus a Lukášovo evangelium. Proběhne v rámci biblického programu brněnské diecéze pro období 2010 - 2013: Vezmi a čti.

Brno: Jak uvádí ředitel Pastoračního střediska P. Petr Nešpor: "Kniha Exodus má centrální postavení a význam v historickém rámci  Pentateuchu (Pěti knih Mojžíšových). Události, o kterých mluví, tvoří jeho dějovou osu, na niž se napojují děje předchozí i následující. Ukazuje Boha  jako osvoboditele a smluvního partnera, a zároveň představuje lid Izraele  jako svobodný lid smlouvy. Bůh je přítomný v pomíjivých a přechodných  událostech a situacích historie svého lidu. Bůh Exodu není Bůh, který  přebývá pouze na 'nebesích' a ve věčnosti, ale jde sdílet podmínky svého  lidu, který žije v nedokonalém světě času a historie.“

Kurs je určen všem vážným zájemcům o Bibli, kteří s užitkem chtějí žít Božím slovem, a také pro ty, kteří se v malých společenstvích snaží porozumět Bibli, ať už jako vedoucí, nebo jako účastníci.

Zahájení Biblického kursu proběhne  23. září 2010 v 17.00 hodin na Biskupském gymnáziu v Brně v Barvičově ulici 85.

Přihláška a podrobný program kursu na http://www.biskupstvi.cz/pastorace

Biblický kurs 2010: Exodus a Lukášovo evangelium

Category: