ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Příspěvky týkající se našich ministrantů

Tady snad budou přibývat aktuality o našich ministrantech. Teď alespoň jeden článek z loňského roku, který vyšel v novinách.

Ministranti v krojích drželi stráž u Božího hrobu

Čtyřiadvacet ministrantů drželo po celou sobotu stráž u Božího hrobu v kostele svatých Filipa a Jakuba v Dolním Němčí.

Čtyřiadvacet ministrantů drželo po celou sobotu stráž u Božího hrobu v kostele svatých Filipa a Jakuba v Dolním Němčí.

Autor: DENÍK/Pavel Bohun

V krojích a s lampami v rukou se každou hodinu po dvou střídali u symbolického místa posledního odpočinku Ježíše Krista.

„Ministranti v kroji u Božího hrobu, to je u nás už sedmiletá tradice,“ uvedl dolněmčanský kostelník Jiří Hejda.

V křesťanském kalendáři je Bílá sobota prostředním dnem velikonočního trojdenní. To začíná na Zelený čtvrtek večer, pokračuje Velkým pátkem a Bílou sobotou a vrcholí Velikonoční vigilií ústící do neděle Zmrtvýchvstání Páně.

V západní církvi je zvykem během Bílé soboty konat tzv. bdění u Božího hrobu. Bílá sobota liturgicky končí okamžikem zahájení obřadů noční bohoslužby zvané Velikonoční vigilie, která již zahajuje slavení neděle Bílé soboty Zmrtvýchvstání Páně. Bílou sobotou končí postní doba.

Category: