ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Aktuality z Centra pro rodinný život Arcibiskupství olomouckého

Centrum pro rodinný život

Biskupské nám. 2
772 00  Olomouc
tel.: 587 405 250-3

www.rodinnyzivot.cz

Podrobnější informace, případně přihlášky nebo plakátky akcí, setkání a aktivit, které připravujeme nebo také ohlédnutí za těmi, které již byly, naleznete na našich webových stránkách: www.rodinnyzivot.cz

Setkání žen v obtížných životních situacích

Zveme ovdovělé, svobodné, vdané či rozvedené ženy na pravidelná setkání ve Farním domě u sv. Václava v Olomouci. Pro další setkání 7. června od 15.30 hod. je naplánován závěrečný táborák.

Bližší informace: Marcela Řezníčková, 587 405 250-3, reznickm@arcibol.cz

Duchovní obnova pro rodiny s dětmi na sv. Hostýně

se bude konat o víkendu 10. až 12. června v poutních domech na Sv. Hostýně. Je připraven souběžný program pro rodiče i děti. Během promluv pro manžele je zabezpečeno hlídání dětí pečovateli. V náplni víkendu nechybí promluvy kněze (P. Jan Plodr), společná modlitba, adorace, mše sv., možnost svátosti smíření nebo rozhovoru s knězem a pro děti jsou připraveny katecheze a hry. Přihlášku naleznete na našich internetových stránkách. Během víkendu je zajištěno celodenní stravování a ubytování dle výběru v pokojích bez nebo se soc. zařízením.

Bližší informace: Josef Záboj, tel.: 587 405 250, e-mail: zaboj@arcibol.cz

Pěší pouť tatínků s dětmi

Po loňském úspěšném putování vyrážíme z Velehradu na Svatý Hostýn i letos a to v termínu 24. až 26. června 2011. Setkání a zápis účastníků proběhne v pátek 24.6. od 8.00 - 8.30 hod u baziliky na Velehradě. Ukončení poutě bude v neděli v 15 hod. mší svatou na Sv. Hostýně. Předpokládaná cena je 500,- Kč za účastníka. Zdravotní dozor bude zajištěn. Poutí nás bude provázet kněz.

Je nutné se přihlásit nejlépe do konce května. Přihlašovací formulář najdete na našich stránkách. Bližší informace: Peter Markovič, tel: 587 405 251,
e-mail: markovic@arcibol.cz

Týdenní pobyt pro osamělé matky s dětmi na sv. Hostýně

Pobyt v termínu od 22. do 30. července je určen pro všechny matky, které z různých důvodů (neprovdání se, rozvodu, ovdovění apod.) vychovávají své děti samy. Přijet mohou i maminky samy, bez dětí (děti jsou na táboře, nebo jsou už velké). Setkání je rozdělené do dvou částí - vzdělávací a rekreační. Dopolední program zahrnuje přednášky terapueuta, psychiatra, kněze a předpokládá se na ní účast přihlášených maminek (v průběhu přednášek je pro děti zajištěn program). Během dne mají maminky příležitost k osobním rozhovorům s přítomnými odborníky nebo knězem, který je přítomen po celou dobu setkání. Každý den je možnost zúčastnit se mše sv. a společných modliteb. Rekreační část setkání probíhá v odpoledních hodinách a lze ji trávit buď individuálně, nebo se zapojit do společně připravovaného programu pro celou rodinu, výletu, výtvarných dílen apod. Kvůli rezervaci poutního domu přihlaste se, prosím, nejpozději do konce května. Bližší informace a přihlášky: Marcela Řezníčková, tel.: 587 405 253, e-mail:  reznickm@arcibol.cz, nebo je najdete na našich stránkách

.

Letní pobyt pro prarodiče s vnoučaty ve Velkých Losinách

je naplánován od 8. do 14. srpna 2011. Ubytování je zajištěno v penzionu, který se nachází v klidné lokalitě uprostřed přírody, v blízkosti zámeckého komplexu a lázeňského parku s termálním koupalištěm i vnitřním bazénem. Dobře dostupné je i centrum městečka s proslulou ruční papírnou. Pokoje jsou 1 – 4  lůžkové se společným sociálním zařízením na chodbě. V areálu je možnost širokého sportovního vyžití. Strava je zajištěna celodenní v restauraci penzionu. Cena zahrnující ubytování a stravu je 2 400,- Kč za dospělého a 1 800,- Kč za dítě 4-12 let. Děti do 3 let platí jen stravu, a to zlevněnou. Pobyt pro dítě do 3 let stojí 540,- Kč. Je nutné zaplatit zálohu a odevzdat přihlášky do 30. června 2011. Do Velkých Losin můžete přijet buď vlastním autem, nebo vlakem. Naplánovány jsou výlety do přírody, poznávání kulturních památek města Velké Losiny a okolí, program pro děti. Bližší informace a přihlášky: Lucie Ševrová, tel.: 587 405 251, e-mail: sevrova@arcibol.cz a na www.rodinnyzivot.cz

.

Nabízíme také rozšířené poradenství

Pastorálně terapeutické poradenství – MUDr. Jitka Krausová

Manželské a rodinné poradenství – Mgr. Vít Hušek, Th.D.

Poradenství v obtížných životních situacích – Bc. Marcela Řezníčková

Bližší informace o poradenství a termínech získáte na tel. 587 405 250-3, rodina@arcibol.cz

Časopis Rodinný život

Poslední číslo časopisu Rodinný život rozšiřuje dřívější témata týkající se mužů o pohled na muže jako hlavu rodiny. Jak chápou a prožívají dnešní muži, jejich ženy a děti tuto metaforu? Bosý karmelitán Petr Glogar v rozhovoru vystihuje, že dnešním mužům chybí jejich otcové, a povzbuzuje myšlenkou, že ke zralosti mužů-otců mohou vést i kroky zpočátku nezralé. Tatínek dvou dcer a porodník Jiří Labounek vypráví o tatíncích u porodu a otevřenosti novým zkušenostem. Zdeněk Michalec, organizátor akcí pro muže, mluví o celoživotním úkolu být otcem a Luboš Nágl objevuje novou životní roli – dědečkovství.

V pravidelných rubrikách týkajících se výchovy a vztahů se dočtete například o nezbytnosti postavit se proti nezralosti vlastních dětí, o způsobech podpory křehkého mužského ega a pravdivosti k sobě samému a vlastní životní cestě. Stejně jako v předchozích číslech nechybí pohádka na dobrou noc, recept pana Nágla, setkání s želvičkou Loudalkou, soutěže, křížovka a informace o připravovaných akcích.

Předplatné i jako dárek pro své blízké lze objednat na adrese:

Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 771 01 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodina@arcibol.cz