ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Richard Čanaky ve Vlčnově

V neděli 18. září 2011 zavítá do Vlčnova slovenský zpěvák, autor hymny setkání mládeže v Táboře (2007), bavič dětských koncertů, moderátor rozhlasových pořadů pro děti, skladatel, textař a v neposlední řadě také sportovec (kulturista) Richard Čanaky. Spolu s jeho kapelou F. B. I. (Forever Be Inside) nám přiveze nevšední zážitek, který začne v 15.00 hodin v našem farním kostele.

Richard má na svém kontě více jak dvacet alb, z toho dvanáct CD je věnováno dětem. Na Slovensku jej proslavily zvláště koncerty pro děti, které dělá spolu s kolegyní zpěvačkou Márií Podhradskou. V roce 2010 se svou kapelou vystoupil v Eurosongu na Slovensku. Je také držitelem mnohých sportovních ocenění.

Hlavním motivem jeho hudby, jak sám říká, je: „Vděčnost. Někteří v kapele jsme se obrátili až v dospělosti a to je vždy zásah do života. Myslím si, že to byl dobrý krok a dnes jsem šťastný, že jsem tu šanci poznat Ježíše nepromrhal. Poznal jsem, že Bůh je živý. To není fraška, to je holý fakt. S tím už nic neudělám, ani ateisti. A chci, aby se to na našich koncertech všichni dozvěděli a pocítili Jeho dotyk.“