ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Neděle 29/4/2012

Májové pobožnosti v Dolním Němčí v tomto týdnu:

Úterý - první májová pobožnost večer po mši svaté. Středa - večer po mši svaté.

V pátek májová pobožnost nebude, protože je první pátek v měsíci a po mši svaté bude adorace se svátostným požehnáním.

Sobota - ráno v 6,45 - Mariánská pobožnost na první sobotu v měsíci přede mší svatou.

V neděli májová pobožnost nebude, protože večer bude modlitba breviáře.

Dolní Němčí – oznámení

§ Dar na kostel: 300 Kč. Pán Bůh zaplať.

§ V pondělí nebude vyučování náboženství.

§ V úterý si připomínáme 8. výročí posvěcení našeho kostela, proto je večer slavnostní mše svatá. Přijďte poděkovat Pánu, že se můžeme scházet k bohoslužbě v našem kostele.

§ Tento týden bude katecheze o Duchu svatém jen ve středu při mši svaté.

§ Ve čtvrtek 3. května v 16 hodin se koná slavností dokončení revitalizace kolem farního kostela. Při této příležitosti bude tento prostor požehnán. Přijďte se pomodlit za všechny, kteří budou těchto místo využívat k setkávání.

§ V pátek je první pátek v měsíci, proto bude v kostele obvyklý pořad modliteb. V 9 hodin vystavím Nejsvětější svátost (prosím zapište se do adorační služby). V 17 hodin bude příležitost ke zpovědi a v 18 hodin společná adorace. Po mši svaté pak bude svátostné požehnání. Udělejte si i v tento předhodový čas chvíli na osobní setkání s Pánem při adoraci.

§ V neděli na hody bude večer v 18,30 hodin společná modlitba breviáře (večerní chvály) ze slavnosti sv. Filipa a Jakuba, apoštolů před Nejsvětější svátostí s požehnáním. Je to příležitost zvláště pro ty, kteří prožívají hody především jako křesťanskou slavnost našich farních patronů a chtějí sváteční víkend zakončit společnou modlitbou.

§ Děti, při májových pobožnostech se bude vždy společně modlit jeden desátek růžence a postupně budeme na nástěnku přidávat obrázky jednotlivých desátků. Také bych vás chtěl poprosit, abyste Panně Marii recitovali básničky, které jsou na jednotlivé dny připravené vzadu v kostele. Prosím rodiče, aby svým dětem vybrali nějakou na konkrétní den a vzali ji dětem domů, aby si ji mohlo dítě pořádně připravit.

§ Na pouť do bratislavského semináře v sobotu 13. května jsou ještě volná místa, proto se ještě přihlaste, aby jel plný autobus.

§ Středisko volného času pro děti a mládež při Stojanově gymnáziu Velehrad pořádá v pátek 11. května 2012 ve sklepení gymnázia Nealkoholickou diskotéku. Začátek ve 20 hodin. Cena 50 Kč. Hraje kapela Lord. Diskotéka je určena mládeži od 15 let.

§ V sobotu 19. května se koná pouť Proglasu a TV Noe na Svatém Hostýně.

§ V termínu 23. - 28. května 2012 se koná pouť do Říma na slavnostní zahájení jubilejního roku sv. Cyrila a Metoděje. Je možné se na tuto pouť přihlásit u cestovní kanceláře Miklas-Tour. Více na webu: http://goo.gl/upCgn

************************************************************************

Májové pobožnosti v Horním Němčí a Slavkově v tomto týdnu:

Úterý - první májová pobožnost bude večer v 17 hodin ve Slavkově a v 18 hodin v Horním Němčí.

Ve čtvrtek bude májová pobožnost ve Slavkově přede mší svatou (tzn. v 16,30 hodin) a v Horním Němčí po mši svaté.

V neděli bude májová pobožnost odpoledne ve 14 hodin v Horním Němčí.

Horní Němčí – oznámení

§ Dary na kostel: 2 000 Kč a dar na kapli ve Slavkově: 500 Kč. Pán Bůh zaplať.

§ Tento týden bude katecheze o Duchu svatém jen ve čtvrtek při mši svaté v Horním Němčí.

§ V pátek v 15 hodin je spolčo dětí na faře. :-)

§ V sobotu 19. května se koná pouť Proglasu a TV Noe na Svatém Hostýně.

§ V termínu 23. - 28. května 2012 se koná pouť do Říma na slavnostní zahájení jubilejního roku sv. Cyrila a Metoděje. Je možné se na tuto pouť přihlásit u cestovní kanceláře Miklas-Tour. Více na webu: http://goo.gl/upCgn

Category: