ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Velikonoce v České televizi a na TV Noe

Bohatou nabídku křesťansky orientovaných pořadů slibuje o Velikonocích svým divákům veřejnoprávní Česká televize. Přinášíme výběr těch nejzajímavějších snímků a připojujeme  přehled svátečních bohoslužeb přenášených na TV Noe.

Na Zelený čtvrtek od 15.00 hodin mohou diváci ČT2 shlédnout dokument věnovaný básníkovi a grafikovi Bohuslavu Reynkovi nazvaný Blázen jsem ve své vsi.

O Velkém pátku odhalí divákům ČT1 od 20.55 hodin svouTřináctou komnatu kardinál Miloslav Vlk.

O Bílé sobotě se mohou diváci ČT2 od 11.45 hodin blíže seznámit s geniálním umělcem a skromným mnichem Fra Angelicem v dokumentu nazvaném Fra Angelico. Ve 12.30 hodin pak tentýž program odvysílá v rámci cyklu Biblické příběhy první díl dvoudílného filmu Pavel z Tarsu (druhý díl 8.4. na ČT2 ve 12. 40 hodin.). ČT24 pak od 22.05 hodin nabídne svým divákům premiéru dokumnetu Pronásledování křesťanů v dnešním světě.Jde o jedinečný snímek, který pomocí archivních záběrů popisuje útoky na křesťany např. v Egyptě, Paklistánu, Iráku, ale zabývá se také diskriminací křesťanů v Evropě (třeba na příkladu Rocca Buttiglioneho).

Na Boží hod velikonoční budou moci diváci ČT1 od 11.55 hodin shlédnout tradiční papežovo požehnání městu a světu Urbi et Orbia od 20.30 hodin na ČT2 první díl životopisného filmu věnovaného osobnosti církevního otce Aurelia Augustina – Svatý Augustin. (Druhý díl 9. 4. na ČT2 v 19. 30 hodin).

Velikonoční pondělí pak přinese poutavý snímek o životě papeže Jana Pavla II. nazvaný Papež 20. století, který odvysílá ČT2 v 15. 00 hodin.

Bohoslužby na TV Noe:

Zelený čtvrtek:

9.30 hodin mše svatá se svěcením olejů z Katedrály sv. Václava v Olomouci. Hlavním celebrantem bude Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký.

17.30 hodin Liturgie Zeleného čtvrtku - přenos mše na památku Večeře Páně  z Baziliky sv. Jana v Lateránu.

Velký pátek: 

17.00 hodin - Velkopáteční obřady s Benediktem XVI. z Vatikánské baziliky.

21.15 hodin - Křížová cesta z římského Kolosea.

Bílá sobota:

Velikonoční vigilie z baziliky sv. Petra v Římě ve 21.00 hodin.

Hod Boží velikonoční:

10.15 hodin přímý přenos slavnostní bohoslužby se Svatým otcem z Náměstí sv. Petra ve Vatikánu. Ve 12.00 hodin následuje požehnání Městu a světu, Urbi et Orbi.

Category: