ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

V Miláně se koná setkání rodin, závěrečnou mši odvysílají i televize v ČR

 

Lombardská metropole Milán hostí od středy 30. května do neděle 3. června 2012 sedmé Světové setkání rodin. Na akci, které se osobně zúčastní i papež Benedikt XVI., vyrazili také poutníci z Česka a ti, kdo zůstali doma, se k účastníkům mohou připojit alespoň prostřednictvím televizních obrazovek – při sledování přímého přenosu závěrečné mše svaté v neděli dopoledne.

Milán: Svatý otec dorazí do Milána v pátek 1. června a k vrcholům jeho třídenní návštěvy Světového setkání rodin bude patřit jak sobotní setkání s rodinami v parku Bresso, tak i nedělní slavnostní bohoslužba. Program cesty Svatého otce zůstává přitom nezměněn i přes vysokou seizmickou aktivitu, která se v těchto dnech na severu Itálie projevuje.

Přímý přenos nedělní bohoslužby, které bude papež Benedikt XVI. předsedat od 10.00 hodin, nabídnou divákům z České republiky hned dvě televizní stanice: TV NOE a ČT 2. Více informací o programu vysílaném z milánského letiště lze najít na webech uvedených stanic: TV NOE a ČT. TV NOE navíc následně nabídne i přenos navazující polední modlitby s Benediktem XVI.

Téma VII. světového setkání rodin vyjádřili organizátoři mottem Rodina – práce a slavení. „Nadcházející Světové setkání rodin vytváří jedinečnou příležitost pro nové zamyšlení nad prací a slavením s ohledem na sjednocenou, životu otevřenou rodinu, dobře začleněnou ve společnosti a v církvi, která vedle ekonomického zajištění rodinného jádra věnuje pozornost i kvalitě vztahů,“ prohlásil směrem k účastníkům setkání papež Benedikt XVI.

Letošního Světového setkání rodin se zúčastní i zhruba stovka českých poutníků, které doprovodí královéhradecký biskup Jan Vokál.