ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Prohlášení ČBK k národní pouti do Říma

Prohlášení ČBK k Národní pouti do Říma

V loňském roce Svatý otec Benedikt XVI. přijal pozvání České biskupské konference a pozvání prezidenta ČR k státní a pastorační návštěvě naší země. Navštívil Prahu, Brno a Starou Boleslav a jeho návštěva v naší zemi se nesmazatelně vryla do našich srdcí. Svatý otec se vícekrát zmínil nejen ve svých homiliích a přednáškách během své pastorační návštěvy ČR, ale také po svém návratu do Vatikánu, že právě církev v ČR je svou nedávnou historií, ale také dnes nadějí pro celou univerzální katolickou církev.

Biskupové Čech, Moravy a Slezska zvou farnosti, řeholní společnosti, seminaristy, církevní hnutí a komunity i katolické spolky a organizace, včetně sdělovacích prostředků, k účasti na Národní pouti ČR do Říma, která se koná ve dnech 9. - 11. listopadu 2010. K tomu mohou využít osvědčených cestovních kanceláří.

Znakem naší duchovní zralosti a potvrzením slov Svatého otce bude hojná účast na této děkovné pouti, kdy budeme moci vyjádřit svou vděčnost, věrnost a oddanost Svatému otci během generální audience 10. listopadu 2010.

Vaši čeští a moravští biskupové

Prohlášení ČBK k národní pouti do Říma

Category: