ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Neděle 19/12/2010

Dolní Němčí – pořad bohoslužeb

Po – 14,30 – Pohřeb Marie Trtkové

St – 17,30 – Za + rodiče Kolískovy a celou + rodinu, za rodiče Kadlčkovy, dceru a dar zdraví pro živou rodinu (o.P) Za + Marii Mudrákovu, syna, rodiče z obou stran a dar zdraví pro celou živou rodinu (o.J)

– 22,30 zpívání koled v kostele – 23,00 - Na poděkování Pánu Bohu za dožitých 90 let, ochranu Panny Marie, dary Ducha svatého, za + manžela Jana Kadlčka a za živou a + rodinu

Sobota 7,30 – Na poděkování Pánu Bohu za dožitých 90 let života a za + manžela, za dar zdraví a Boží ochranu pro živou rodinu

10:30 – Za Lubomíra Hurába a + rodiče Anežku a Jana Bartošovy

Neděle 7:30 – Za živé a zemřelé Štěpány a Štěpánky

10:30 – Za mládence a dívky

Dolní Němčí – oznámení

§ Dary: 2 300 Kč od Štěpánů a Štěpánek. 300 Kč od ročníku 1925.
Ostatní dary 3000 Kč. Pán Bůh zaplať!

§ Tento týden již není vyučování náboženství ve škole.

§ Ve čtvrtek se bude zdobit kostel.

§ Na Štědrý den dopoledne akolyté a schóla navštíví nemocné. Ve 14 hodin bude „Otvírání betléma“ v kostele s divadelní scénkou „Televize Sion“. Budete si moci odnést betlémské světlo. V noci od 22,30 se budou v kostele přede mší svatou místo růžence zpívat koledy. Půlnoční mše svatá je ve 23 hodin.

§ Své jmenné seznamy vašich rodokmenů, za které jste se modlili během celého adventu, přineste o svátcích do kostela a položte do připraveného košíku u obětních darů, aby se mohli přinést v obětním průvodu.

§ Příští neděli na svátek Svaté Rodiny při mši svaté v 10,30 hodin bude obnova manželských slibů.

§ Ženský pěvecký sbor Tetičky vás všechny zvou v pondělí 27. 12. 2010 na svátek sv. Jana ve 14 hodin na zpívání koled u jesliček v kostele. Je tolik krásných koled, které se už nikde nezpívají a proto přijďte a společně si je připomeneme.

§ V sakristii se vybírá na mši svatou za Jany a za mládež.

§ Připravuje se generální oprava varhan v našem kostele. V lednu vybereme varhanářskou firmu a rozhodneme, v jakém rozsahu se bude oprava dělat. Nadace Děti-kultura-sport nám přispěla finanční částkou 50 000 Kč. Chceme žádat také obec o dotaci. Prosím, při vánočních sbírkách pamatujte na tuto akci. Také výtěžek farního plesu by byl určen na tuto konkrétní opravu. Věřím, že se nám podaří nástroj kvalitně opravit a když se bude pravidelně provádět profesionální údržba, tak věřím, že nám budou varhany sloužit mnoho desítek let bez dalších větších zásahů.

§ Charita Veselí nad Moravou Vás srdečně zve na Tříkrálové setkání s Mons. Janem Graubnerem arcibiskupem olomouckým 30. prosince 2010 v 10.00 hod. v kostele Svatých Andělů strážných ve Veselí nad Moravou. Setkání bude zahájeno slavnostní mší svatou, při níž dostanou požehnání tříkráloví koledníci z celé olomoucké arcidiecéze. Po mši bude beseda s otcem arcibiskupem a malé pohoštění.

§ Prosíme ty, kdo má volné oblečení na tři krále, ať ho přinese paní Martině Smetanové nebo do sakristie. Děkujeme.

 

************************************************************************

Horní Němčí – pořad bohoslužeb

Út – Horní Němčí a Slavkov – 18,00 hodinpředvánoční zpovídání

St – Horní Němčí – 16,00 hodinNa poděkování za 80 let života, + manžela, dvoje rodiče, dar zdraví a Boží ochranu pro celou živou rodinu

Štědrý den – 21,00 – Za + rodiče a prarodiče a za celou živou rodinu

Sobota Horní Němčí - 9,00 – Za + Marii Bahulovu, manžela Jana, dvoje zemřelé rodiče a za dar zdraví pro celou živou rodinu

Neděle Slavkov – 9,00 – Z farníky

Horní Němčí – oznámení:

§ V pondělí dopoledne navštívím nemocné ve Slavkově a v úterý dopoledne nemocné v Horním Němčí.

§ V úterý v 18 hodin bude předvánoční zpovídání v Horním Němčí i ve Slavkově.

§ Ve středu v 16 hodin bude mše svatá v Horním Němčí zvláště pro děti a rodiče.

§ Ve čtvrtek se bude zdobit kostel. Prosím, přijďte pomoci. Děkuji.

§ Na Štědrý den bude otevřený kostel od 12 do 14 hodin. Můžete se podívat na jesličky a především si můžete odnést betlémské světlo. Půl hodiny přede mší svatou od 20,30 hodin se budou v kostele místo růžence zpívat koledy. „Půlnoční mše“ svatá je v 21 hodin.

§ Své jmenné seznamy vašich rodokmenů, za které jste se modlili během celého adventu, přineste o svátcích do kostela a položte k obětním darům, aby se mohli přinést v obětním průvodu.

§ Ve Slavkově mše v týdnu nebude, ale bude tam mše v neděli na svátek Svaté Rodiny v 9 hodin s obnovou manželských slibů.

§ Připravuje se generální oprava zídky kolem kostela. Nadace Děti-kultura-sport nám přispěla finanční částkou 50 000 Kč. V současné době máme k dispozici projekt opravy a požádali jsme obec o finanční příspěvek v příštím roce. Také jsme zažádali o stanovisko památkářů a vyřídíme stavební povolení, abychom s těmito podklady mohli žádat o dotaci Zlínský kraj. Věřím, že se nám podaří sehnat dostatek finančních prostředků, abychom v příštím roce mohli tuto náročnou opravu z velké částí realizovat. Prosím, při vánočních sbírkách pamatujte na tuto akci. Děkuji.

§ Charita Veselí nad Moravou Vás srdečně zve na Tříkrálové setkání s Mons. Janem Graubnerem arcibiskupem olomouckým 30. prosince 2010 v 10.00 hod. v kostele Svatých Andělů strážných ve Veselí nad Moravou. Setkání bude zahájeno slavnostní mší svatou, při níž dostanou požehnání tříkráloví koledníci z celé olomoucké arcidiecéze. Po mši bude beseda s otcem arcibiskupem a malé pohoštění.

Category: