ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Program návštěvy Benedikta XVI. v Madridu

Madrid. Organizační výbor Světových dnů mládeže informoval o nových podrobnostech papežovy účasti na srpnovém setkání mládeže v Madridu. Program byl již uzavřen a získal schválení Vatikánu, jak informoval biskup César Franco, hlavní koordinátor setkání.

Benedikt XVI. přistane ve čtvrtek 18.srpna na letišti v Barajas, odkud po uvítací ceremonii odjede na nunciaturu. Téhož dne se pak vydá papamobilem na náměstí Puerta de Alcalá y Cibeles, kde se uskuteční zahajovací setkání těchto dnů.

V pátek ráno navštíví papež Escorial, kde se setká se skupinou asi tisíce řeholních sester z různých zemí světa. Novinkou v programu Světových dnů mládeže bude setkání s mladými univerzitními profesory (do 40 let věku), které se uskuteční ve stejné lokalitě. Odpoledne se Svatý otec účastní Křížové cesty na prostranství Aleja Recoletos. Jednotlivá zastavení tzv. „pasos“ budou představena živým podáním scén Umučení Páně, jak jsou představována v různých španělských městech během Svatého týdne.

Seminaristé budou mít příležitost setkat se s papežem v sobotu ráno během mše v katedrále Almudena. Cestou na večerní vigilii, která se bude konat v Cuatro Vientos, se Benedikt XVI. zastaví ve středisku Nadace institutu sv. Josefa, kde navštíví fyzicky a psychicky postižené mladé lidi.

Novinkou nedělního papežova programu v Madridu bude po dopolední mši svaté také setkání s dobrovolnými pořadateli, které proběhne těsně před odletem Benedikta XVI. zpět do Říma.

Biskup Franco oznámil, že dosud se přihlásilo přibližně 15 tisíc dobrovolníků a to nejenom ze Španělska.

Na Světové dny mládeže v Madridu (18.-21.8. 2011) je již přihlášeno více než 260 tisíc osob, z nichž se přibližně 150 tisíc zúčastní také předběžného programu v madridské diecézi.

Category: