ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Na blahořečení Jana Pavla II. vyrazí poutníci vlakem i autobusem

V neděli 1. května 2011 bude v Římě blahořečen zesnulý papež Jan Pavel II. Ti, kdo by se beatifikační mše svaté chtěli zúčastnit, mohou využít i nabídky cestovních kanceláří na území olomoucké arcidiecéze, Miklas Tour z Prostějova nebo CK Veligrad z Uherského Hradiště. Do Říma budou vypraveny autobusy a také speciální vlak.

Olomouc: Cestovní kancelář Miklas Tour z Prostějova nabízí tři varianty poutního zájezdu: vlakový, delší autobusový – s jedním noclehem v Římě, a kratší autobusový. První ze zájezdů je nejdražší, stojí 6.100,- Kč, nabízí ale největší pohodlí. Vlak s lehátkovými vozy vyjede z Břeclavi v sobotu 30. dubna kolem 9. hodiny ranní a v neděli kolem 5. hodiny ranní přijede do železniční stanice Svatý Petr, která je 10 minut pěšky od Vatikánu. Poutníci se zúčastní slavnostní bohoslužby, při které bude papež Jan Pavel II. prohlášen za blahoslaveného. Do večera si pak s průvodcem budou moci prohlédnou chrám sv. Petra a centrum Říma. Ve 20.30 hodin nasednou do vlaku na stanici Svatý Petr a vydají se na cestu zpět do ČR, předpokládaný příjezd do Břeclavi je 2. května dopoledne.

Delší varianta autobusového zájezdu, která stojí 4.000,- Kč, počítá i s jedním noclehem v Římě. Autobus odjíždí 30. dubna a zastavuje ve Svitavách, Olomouci, Prostějově, Vyškově, Brně a Mikulově. Noc z 1. na 2. května stráví poutníci v hotelu poblíž Říma a do vlasti se vrátí 3. května. Při kratší variantě za cenu 2.700,- Kč je návrat plánován už na 2. května. Podrobné informace a přihlášky na všechny tři zájezdy s cestovní kanceláří Miklas Tour naleznete na adrese www.miklastour.cz/zajezdy/poutni, kontakt: Pešinova 21, 796 01 Prostějov, tel. 582 338 411.

S nabídkou autobusového zájezdu přichází – zvláště pro obyvatele jižní části arcidiecéze – také cestovní kancelář Veligrad z Uherského Hradiště. Jedná se o variantu s jedním noclehem v Římě. Autobus odjíždí 30. dubna a do ČR se vrátí 3. května, cena je 4.000,- Kč. Autobus bude poutníky nabírat ve Valašském Meziříčí, Vsetíně, Zlíně, Uherském Hradišti, Veselí nad Moravou, Kyjově a Brně. Bližší informace a přihláška jsou k dispozici na adrese www.veligrad.cz/termin/44:blahoreceni-jana-pavla-ii-italie-rim.html. Kontakt: Mariánské náměstí 122, 686 01 Uherské Hradiště, 572 551 045, 572 551 038, e-mail: veligrad@veligrad.cz