ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Dny Bible 2011 – Súdán

Obrázek pro článek 'Dny Bible 2011'
Jako každoročně, vyhlašuje Česká biblická společnost společně s křesťanskými církvemi v České republice sbírku na biblické překlady v chudých zemích celého světa. Letos již po devatenácté se uskuteční sbírka Dny Bible, jejíž výtěžek bude tentokrát směřovat opět do Afriky. Díky všem dárcům tak budou moci pokračovat překlady v Zimbabwe, Súdánu a Mosambiku. Pokud se podaří shromáždit více prostředků, budou určeny pro projekt v Republice Kongo.

Stále existují stovky domorodých jazyků, především v Africe, do kterých dosud nebyla Bible přeložena. Také proto chceme v letošním roce podpořit především multietnické země, které realizují více biblických překladů. Rádi bychom tímto způsobem nejen pomohli překladatelským snahám, ale také připomenuli význam Bible a podpořili její šíření.

Projekty, které podpoříme v letošním roce: Súdán

Překlad starozákonních knih do jazyka „zanda“. Projekt Súdánské biblické by měl být úspěšně ukončen v roce 2019. Bible do jazyka zanda byla přeložena v roce 1940 v Kongu - pro súdánské imigranty. Protože obyvatelé Súdánu tomuto překladu nerozuměli (obsahoval konžský dialekt, francouzská a arabská slova), bylo v roce 1990 rozhodnuto pořídit nový překlad, který bude vznikat přímo v Súdánu. I přes nedávné rozdělení Súdánu se nový překlad dostane do obou nástupnických států.  Díky vašim darům přislíbila Česká biblická společnost na rok 2011 příspěvek ve výši 690 000 Kč.

Více informací se dozvíte v aktuálním čísle Zpravodaje ČBS, který najdete na:www.dumbible.cz v sekci služby - ke stažení. Zpravodaj vám také radi na požádání pošleme

Přispět můžete do označené kasičky v kostele v Dolním Němčí od 1. do 3. neděle adventní. Pán Bůh zaplať!

Category: