ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Neděle 27/11/2011

Dolní Němčí – oznámení

§ Měsíční sbírka: 20 000 Kč. Dar Kateřin: 1 250 Kč. Dar ročníku 1946: 500 Kč. Ostatní dary: 2 500 Kč. Pán Bůh zaplať!

§ V pondělí není večerní mše svatá.

§ V pátek je první pátek v měsíci. Proto adorace začne v 9 hodin. Od 16 hodin se bude zpovídat. V 17 hodin bude společná adorace a v 17,30 mše svatá se svátostným požehnáním.

§ V pátek v 17 hodin je spolčo dětí na faře.

§ Děti, které se přihlásily na přespání na faře, ať si vezmou: spacák a karimatku (třeba i s polštářkem :-), přezůvky, pyžamo, baterku, hrnek, adventní lampičku a něco na večeři. Snídaně po rorátech je zajištěna.

§ Opět se v době adventní uskuteční sobotní roráty, po kterých jsou děti zvány do farní dvorany na snídani. Rodiče, připravte, prosím, dětem adventní lampičky. Šablony jsou za příspěvek 10 Kč k dispozici také v sakristii kostela.

§ V neděli je mše svatá v 10,30 hodin zvláště pro děti a rodiče.

§ Byla dokončena přestavba místností na farním dvoře. Vznikl tak sál (farní dvorana), který bude sloužit k pastoračním aktivitám ve farnosti. „Den otevřených dveří“ bude v sobotu od 13 do 15 hodin.

§ Chcete-li něco přinést do balíčku na Mikuláše, tak můžete buď v pátek přede mší svatou od 17 hodin, nebo v sobotu od 13 do 15 hodin do farní dvorany.

§ Vzadu v kostele je k dispozici za 10 Kč Průvodce adventem. Peníze dávejte do dřevěné pokladničky.

§ I letos se můžete rodiny každý den modlit za jednoho člena rodiny. Lístky jsou k dispozici vzadu v kostele. „Svitky modliteb“ by se přinášely na svátek Svatého rodiny v obětním průvodu.

§ Opět se počítá s předvánočním misijním jarmarkem, který bude v neděli 11. prosince. Proto vás prosím, abyste s tím počítali a vytvořili vánoční dárky, které by se „prodávali“.

§ Jako každoročně, vyhlašuje Česká biblická společnost sbírku na biblické překlady v chudých zemích celého světa. Letos již po devatenácté se uskuteční sbírka Dny Bible, jejíž výtěžek bude tentokrát směřovat opět do Afriky. Díky všem dárcům tak budou moci pokračovat překlady v Zimbabwe, Súdánu a Mosambiku. Pokud se podaří shromáždit více prostředků, budou určeny pro projekt v Republice Kongo. Přispět můžete během doby adventní do kovové kasičky vzadu v kostele. Děkujeme.

§ Žáci a zaměstnanci Katolické základní školy vás srdečně zvou na Den otevřených dveří s adventními tvořivými dílnami, který se koná ve středu 7. prosince od 8 do 16 hod na obou budovách školy, tj. na Jirchářské ulici a na náměstí 1. máje.

***********************************************************************

Horní Němčí – oznámení

§ Měsíční sbírka: 4 600 Kč. Ostatní dary: 1 000 Kč. Pán Bůh zaplať!

§ Ve čtvrtek je adorační den v naší farnosti. Nejsvětější svátost oltářní vystavím před 13. hodinou ve farním kostele a bude vystavena do večerní mše svaté. Proto vás prosím, abyste se zapsali do adorační služby vzadu v kostele. Mše svatá bude v 17 hodin se svátostným požehnáním. Ve Slavkově vystavím Nejsvětější svátost v 15 hodin (příležitost ke svátosti smíření) a mše svatá bude v 16 hodin. Prosím, udělejte si čas a přijďte se modlit za diecézi a kněžský seminář.

§ V pátek není spolčo dětí na faře.

§ V sobotu je křest Davida Dvořáčka.

§ Vzadu v kostele je k dispozici za 10 Kč Průvodce adventem.

§ I letos se můžete rodiny každý den modlit za jednoho člena rodiny. Lístky jsou k dispozici vzadu v kostele. „Svitky modliteb“ by se přinášely na svátek Svatého rodiny v obětním průvodu.

§ Žáci a zaměstnanci Katolické základní školy vás srdečně zvou na Den otevřených dveří s adventními tvořivými dílnami, který se koná ve středu 7. prosince od 8 do 16 hod na obou budovách školy, tj. na Jirchářské ulici a na náměstí 1. máje.

Modlitba u adventního věnce

Milosrdný a dobrý Bože, ty jsi pramenem veškerého požehnání.
Prosím tě, požehnej celou adventní dobu,
ať se znovu zacelí a zahojí vše, co se během uplynulého roku pokazilo... 
Prosím tě, požehnej také mně i všem lidem, kteří mi leží na srdci.
Vztáhni svou žehnající pravici nad všechny lidi.
Požehnej dílo mých rukou, aby se má práce stala požehnáním pro druhé.
Požehnej všechny lidi, kteří se necítí milováni. Pošli jim své požehnání v podobě lásky.
Sešli své požehnání v podobě naděje všem zoufalým,
jako světlo těm, v jejichž srdcích se zatemnělo.
Požehnej těm, kteří jsou nemocní a trpí sebou samými,
aby dokázali načerpat novou naději. 
Požehnej umírajícím tak, aby svým umíráním požehnali tomu, co pomíjí,
a tak se stali sami požehnáním pro všechny,
kteří ještě zatím žijí v časné skutečnosti.
Požehnej nám všem, abychom se stávali požehnáním jedni druhým. 
Naplňuj svým požehnáním celý svět,
abychom i my dokázali vnímat tvůj svět jako jedno velké požehnání.
Naplňuj svým požehnáním všechny mé blízké.
Požehnej nám a všem našim blízkým
dobrotivý a milosrdný Bůh, Otec i Syn i Duch svatý.

Category: