ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Neděle 16/6/2013

Dolní Němčí – oznámení

§ Dary Antonínů a Antonií na kostel: 7 700 Kč. Dar rodičů třeťáků: 3 000 Kč. Ostatní dary: 1 500 Kč. Pán Bůh zaplať!

§ Petrové a Pavlové vybírají v sakristii dary na kostel a mši svatou.

§ Setkání farní rady bude toto pondělí 16. června v 19,30 hodin na faře. Prosím členy o účast.

§ Příští neděli v 10:30 hodin je závěrečná mše svatá zvláště pro děti s velkým losováním. Vyplněné soutěžní pracovní listy, děti, hoďte do schránky na faře nejpozději do středy!

§ Příští neděli je sbírka na farnost Počáply u Terezína, která byla postižena velkou vodou.

§ Začínají zapisovat mše svaté na další tři měsíce. Vyplněné lístky (vzadu v kostele) dávejte do označené krabice. Zapsaný úmysl ale neznamená, že bude určitě odsloužen. Během prázdnin budu také mimo farnost a pokud otec Josef nebude moci slavit mši svatou v kostele (třeba ze zdravotních důvodů), tak úmysly nebudou odslouženy, i když třeba budou zapsány na konkrétní termín. Děkuji za pochopení.

§ Na faře jsou k dispozici nové kancionály za 150 Kč.

§ Sešitky Malá škola modlitby, které jsou v kostele, si můžete rozebrat. J

§ Poslední studentská mše v našem děkanátu bude tento pátek 21. června v 17:30 hodin v Hradčovicích. Po mši je připravena zajímavá hra a opékání špekáčků.

§ Příští neděli 23. 6. je národní pouť Rytířstva Neposkvrněné a čtenářů časopisu Immaculata na Svatém Antonínku. Mše svatá je v 11 hodin.

Povodně – Dolní Němčí pomůže Počáply u Terezína

Požádal jsem Charitu Litoměřice, aby mi vytipovala farnost, ve které byl zatopen kostel či fara, abychom mohli pomoci konkrétní farnosti, která byla hodně postižená povodní. Říkali mi, že zvláště Počáply u Terezína by potřebovali pomoc. Dali mi kontakt na faráře, se kterým jsem telefonicky mluvil. Ve stručnosti mi popsal, že v kostele bylo skoro 150 cm vody (lavice a zpovědnice plavaly) a na faře skoro dva metry, takže nábytek i podlahy jsou zničené. Byl moc vděčný, že jsme se ozvali a že chceme pomoci. Proto příští neděli 23. června bude mimořádná sbírka na tuto farnost, abychom jim alespoň částečně pomohli. Pokud jste ještě nepodpořili nějaké povodňové konto, můžete přispět nejen symbolickou částkou do této sbírky. Obci Počáply pomůže zase naše obec a to částkou 25 000 Kč. Takže farnost pomůže farnosti a obec obci. Již předem vám všem děkuji za finanční příspěvky. P. Petr

Horní Němčí – oznámení

§ Dary na kostel: 1 800 Kč. Pán Bůh zaplať!

§ Děti, poslední spolčo v tomto školním roce bude tento pátek v 15:30 hodin. Takže určitě přijďte. J

§ Zapisují se úmysly na další tři měsíce. Zapsaný úmysl ale neznamená, že bude určitě odsloužen. Během prázdnin budu také mimo farnost (ještě nevím přesně kdy). Děkuji za pochopení.

§ Hodová mše svatá bude v neděli 30. června v 10:30 hodin. Hlavním celebrantem bude P. Norbert Nawrath z Boršic u Blatnice.

§ Poslední studentská mše v našem děkanátu bude tento pátek 21. června v 17:30 hodin v Hradčovicích. Po mši je připravena zajímavá hra a opékání špekáčků.

§ Příští neděli 23. 6. je národní pouť Rytířstva Neposkvrněné a čtenářů časopisu Immaculata na Svatém Antonínku. Mše svatá je v 11 hodin.

Category: