ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Pozvánka na koncert

Chvála Kristu,
srdečně zdravíme z Velehradu.

Rádi bychom touto cestou Vás a Vaše farníky pozvali na slavnostní benefiční koncert, který pořádá italská nadace Amici di Velehrad – Přátelé Velehradu ve spolupráci s Arcibiskupstvím olomouckým. Koncert se bude konat v pátek 8. 11. 2013 v 19:00 v chrámu sv. Mořice v Olomouci a jeho výtěžek bude věnován na podporu sociálně slabých žáků našeho gymnázia. Cena jedné vstupenky je 250,- Kč. Plakát koncertu naleznete v příloze.

Nabízíme Vám jedinečnou příležitost vyslechnout si významné italské umělce v neopakovatelné atmosféře chrámu sv. Mořice. V průběhu koncertu uslyšíte také hru na tamní varhany, unikátní a špičkový nástroj, který nejen co do velikosti, ale i co do kvality patří mezi nejlepší v Evropě.

Na tento koncert bude Stojanovo gymnázium zajišťovat zdarma dopravu autobusem. Odjezd 8. 11. v 16.30 z Velehradu (parkoviště pod Jednotou). Dalším nástupním místem je Staré Město (autobusová zastávka u Intersparu), odjezd asi v 16:40. Po koncertu návrat zpět autobusem na Velehrad, případně do Starého Města.

Máte-li zájem o rezervaci vstupenek a místa v autobuse, obraťte se, prosím, na nás prostřednictvím e-mailu gym-velehrad@sgv.cz. Upozorňujeme, že počet míst v autobuse je omezen, přednost dostanou dříve přihlášení. Peníze na vstupenky pak budeme vybírat při nástupu do autobusu. Pokud se budete dopravovat po "vlastní ose" zajistíme Vám rezervaci vstupenek přímo na místě na Vaše jméno.

Přijměte pozvání a pozvěte také Vaše přátele a známé. Přidejme se k organizátorům a pokusme se společně udělat maximum pro žáky SGV. Kvalitní hudba v podání špičkových umělců bude odměnou pro každého z nás.

Těšíme se na společný kulturní prožitek.

S pozdravem a přáním pokojných dnů
vedení Stojanova gymnázia, Velehrad