ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Centrum pro rodinu–Olomouc

Rodinné centrum Slunečnice 

naše Slunečnice obnovuje v Olomouci svoji činnost a zve k návštěvě všechny maminky i tatínky, kteří jsou s dětmi doma! Nabízímesetkávání rodičů s dětmi, rodičovské inspirace, tvůrčí a pohybové činnosti, přednášky, hernu pro děti, … Centrum můžete navštívitkaždé úterý a čtvrtek od 9 do 12 hod. Aktivity probíhají ve farním domě u katedrály (1.patro) na Mlčochově ulici č.7. Vždy v úterý probíhá volná herna pro děti, během které mají rodiče prostor pro vzájemné inspirace, povzbuzení a sdílení. Přikládáme čtvrteční nabídku programu do konce roku 2013: 21.11. Výroba adventního kalendáře | 28.11. Písničkový a říkankový čtvrtek | 5.12. Adventní zastavení s o. Ladislavem Švirákem | 12.12. Vyrábění vánočních ozdob nejen na stromeček

Těší se na Vás Lenka Řezníčková, Mája Stavinohová a Terka Tesaříková. Kontakt: rc.slunecnice@gmail.com, tel. 587 405 250.

Seznamovací kafe pro nezadané

Jsi katolík, katolička a rád bys poznal(a) další svobodné, případně ovdovělé lidi? Tak přijď! Zveme všechny svobodné a ovdovělé katolíky a katoličky na seznamovací akci, určenou pro věkovou skupinu 30 - 43 let. Bude to rychlé několikanásobné rande, kde potkáte 5 až 10 potenciálních partnerů a s každým z nich si asi 15 min. budete povídat o tom, co dělá on a vy ve svém volném čase. Bude zaručena částečná anonymita (ostatní účastníci budou znát pouze vaše křestní jméno) a přesto se budete dobře bavit a cítit se příjemně. Na akci je třeba se předem přihlásit (plánujeme ji pro stejný počet mužů a žen). Akce se bude konat 30. listopadu 2013 v kavárně ÕDE na Hrnčířské ul. 12v Olomouci. Příchod mezi 9.00 - 9.30 hod. do kavární knihovny, v 9.30 hod. zahájíme společnou modlitbou v místní kapli, následuje pokračování u stolečků s kávou, či jinou dobrotou, dle vlastního výběru v kavárničce sester františkánek. Předpokládaný konec bude ve 12.00 hod. Info a přihlášky: reznickova@arcibol.cz, tel. 587 405 250 (zašlete: křestní jméno, příjmení, věk, obec a kontakt /telefon a e-mail/). Akce není určena pro rozvedené...!!!

Setkání žen v obtížných životních situacích

Zveme ovdovělé, svobodné, vdané či rozvedené ženy na pravidelná setkání ve Farním domě u sv. Václava v Olomouci. Poslední letošní setkání se uskuteční 3. prosince s Alenou Večeřovou, která bude mít připravenoupředvánoční dílnu s korálkováním.  Bližší informace najdete nawww.rodinnyzivot.cz. Kontaktní osoba: Marcela Řezníčková, tel.: 587 405 251, e-mail:  reznickova@arcibol.cz.

Pro děti, které odešly příliš brzy

zveme rodiče, kterým zemřelo dítě, 2. adventní neděli 8. prosince2013 na setkání v bazilice na Svatém Kopečku u Olomouce. Zváni jsou i příbuzní a přátelé těchto rodin. Začátek je v 15 hodin, setkání zahrnuje mši svatou za tyto děti a jejich rodiny a doprovodný program. Prosíme účastníky, aby si s sebou přinesli svíčku (případně lucerničku) a pokud chtějí, i fotografii dítěte. Bližší informace www.rodinnyzivot.cz nebo na tel 587 405 250-3 či mailu: reznickova@arcibol.cz.

Adventní duchovní obnova pro manžele

druhou adventní sobotu 14. prosince 2013 zveme manžele, případně i jednotlivce žijící v manželství, na Svatý Kopeček u Olomouce. Jednodenní adventní zastavení nese téma: „Manželé v adventu v bibli a dnes“ a povede ho P. Ludvík Dřímal, docent na katedře křesťanské výchovy Cyrilometodějské teologické fakulty v Olomouci. Součástí programu bude mše svatá, přednášky, případně práce v manželském páru. K dispozici bude občerstvení a na oběd pizza. Registrace začíná v 9:00 hod., předpokládaný závěr bude kolem 17 hod. Je třeba se přihlásit předem. Více informací a přihlašovací formulář najdete nawww.rodinnyzivot.cz. Kontaktní osoba: Josef Záboj, tel.: 587 405 292, e-mail: zaboj@arcibol.cz.

Interaktivní práce s biblí nejen pro rodiče

Naše Centrum ve spolupráci s Českým katolickým biblickým dílempořádá dne 11. ledna 2014 celodenní seminář na téma: "Bůh je Otec vychovávající včera i dnes". Jedná se o interaktivní práci s Biblí v kombinaci s nejnovějšími pomůckami. Tematicky je setkání zaměřeno na rodičovství, výchovu a formaci dětí.

Přijměte pozvání k účasti. Setkáni bude probíhat v ČKBD v Samotiškách, Toveřská 402/7 v čase od 9,00 hod - 17,00 hod. Zájemci se mohou hlásit na adrese: korenkova@arcibol.cz. Podrobné informace naleznete nawww.rodinnyzivot.cz.

Příprava snoubenců na manželství

Chtěli byste se lépe připravit na společný život? Nabízíme vám tuto přípravu určenou zvláště párům, které se rozhodli uzavřít církevní sňatek. Mezi přednášená témata patří komunikace mezi partnery, řešení problémů ve vztazích, důležitost odpuštění i společně prožívaného času, přirozené rozdíly mezi mužem a ženou, sexualita a rodičovství, podstata svátostného manželství a manželský slib. Přednášejícími jsou zkušené manželské páry, které samy prochází přirozeným vývojem svého vztahu a zrají v lásce. Zimní příprava bude zahájena 17.–19. ledna 2014společně stráveným víkendem v Dubu nad Moravou (www.dubnadmoravou.cz). Účast na víkendu je nezbytnou součástí přípravy. Další setkání budou v pátek 31. 1., 14. 2., 28. 2. a 14. 3. od 17.00 do 19.30 hod. na Biskupském náměstí 2 v Olomouci (sál Kurie arcibiskupství ve 2. patře). Pro přihlášení vyplňte, prosíme, vstupní dotazník, který najdete na www.rodinnyzivot.cz. Jarní příprava začnevíkendem 11.–13. dubna a letní 20.–22. června 2014. Informace: Bc. Lucie Cmarová, 587 405 252, cmarova@arcibol.cz.

Duchovně rekreační pobyt pro ovdovělé v Dolomitech

Vdovám a vdovcům nabízíme možnost načerpat sílu do nádherné přírody italských Dolomitů. Jedná se o duchovně rekreační pobytv pastoračním domě Velehrad v termínu 17.-24. května 2014. V domě je vlastní kaple, na programu bude duchovní program i výletyrůzných obtížností  (i pro méně zdatné), k dispozici bude autobus. V případě zájmu či dotazů se obracejte na mail: dubska.marie@volny.cz nebo tel. 739 709 018. Přihlášky se zálohou 1500 Kč je potřeba zaslatdo konce února (číslo účtu bude v případě zájmu sděleno). Plánovanácena u plně obsazeného autobusu je 6400,- Kč.

Podrobnější informace, případně přihlášky nebo plakátky akcí, setkání a aktivit, které připravujeme, nebo také ohlédnutí za těmi, které již proběhly, najdete na našich webových stránkách: www.rodinnyzivot.cz.

ČASOPIS RODINNÝ ŽIVOT

Možná, že láska skutečně prochází žaludkem. Jídelní stůl je však zcela určitě tím místem domova, kde vzájemná láska může růst. Tady společně sdílíme svůj čas a myšlenky, slavíme, učíme se štědrosti a pohostinnosti.

Poslední letošní číslo časopisu Rodinný životje věnováno rodinnému stolování, chutím a vůním dobrého jídla i jeho hlubšímu - duchovnímu rozměru.

V rozhovorech jsme si povídali s paní Šobáňovou o besedování na Valašsku a rodinných rituálech kolem stolu. Simona Chaloupková realizuje během mateřské dovolené sen vonící babiččinou spíží v prodejně Náš Grunt. Vypráví o kvalitních potravinách, generační kontinuitě i radosti z podnikání. Dětská lékařka Bohumila Langerová upozorňuje na špatné stravovací návyky u dětí.

Nad symbolikou stolu a oltáře se zamýšlí Eva Muroňová. V anketěškoláci prozradili, jak se zapojují doma v kuchyni.
V rubrice výchova a vztahy se můžete uvolnit a zasmát nad odlehčenýmifejetony ze života.

Seznamte se s dalším manželským párem, který společně vyrostl do svatosti. Přečtěte dětem pohádku na dobrou noc, uvařte si dobrotu podle receptu pana Nágla. Nechybí křížovka, soutěže a pozvání na zajímavé akce. Připojujeme vánoční přání kardinála Dominika Duky a praktický dárek.

Milí přátelé, sháníte pro své blízké smysluplný vánoční dárek za příznivou cenu? Neutrácejte za zbytečnosti, předplaťte jim časopis Rodinný život. Dejte svým blízkým dárek, který je bude těšit a inspirovat celý rok. Cena ročního předplatného je 195 Kč. Cenazahrnuje: vánoční dárkový certifikát + 5 čísel časopisu o 40 stránkách + poštovné. V příštím roce čtenářům nabídneme tato témata:„Nejmenší“ děti | Svatost a manželství | Rodina na cestách | Kněz v rodině | Děti v zahraničí. Objednávky můžete učinit na telefonním čísle 587 405 250,  na e-mailu cmarova@arcibol.cz, skrze internetový formulář na webových stránkách www.rodinnyzivot.eu nebo na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc, tel.: 587 405 250 / 253, e-mail: rodinnyzivot@email.cz. Nově nás najdete i na Facebooku –   www.facebook.com/casopisrodinnyzivot.

Vaše redakce časopisu Rodinný život

Centrum pro rodinný život

Biskupské nám. 2
779 00  Olomouc
tel.: 587 405 250-3
email: rodina@arcibol.cz

CPRŽ na Facebooku

www.rodinnyzivot.cz