ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Neděle 10/11/2013

Prosba ke sbírce na Charitu

Bratři a sestry, stejně jako v minulých letech se na Vás obracíme s prosbou o finanční pomoc při dušičkové sbírce na Charitu. Díky ní bylo možné pomáhat zrealizovat pomoc mnoha tisícům lidí doma i v zahraničí, mnozí z nich jsou na této pomoci doslova životně závislí. Je to nejen významná pomoc na naši činnost, ale také důležitý argument při získávání dalších finančních prostředků od sponzorů a při vyjednávání s představiteli státu, obcí a krajů. Vždy se ptají na to, jak přispívá zřizovatel, tedy církev. Při těchto příležitostech uvádíme především tuto sbírku.

Žijeme v době jakési zvláštní nestability, jako kdybychom ztráceli svoje jistoty. Společnost prožívá vleklou krizi hodnot a lidé opět žijí v nejistotě a stresu. Jsme svědky turbulencí v politice i veřejném životě. O to více je potřeba hledat pevné body, které lidem přinášejí úlevu, pomoc a naději. Charita, jako služba církve potřebným, takovým bodem bezesporu je. Podpora charitní sbírky bude především Vaším osobním projevem spoluodpovědnosti a solidarity s potřebnými u nás i v zahraničí. S Vaší pomocí tam můžeme hledat další cesty a prostředky, jak tuto službu potřebným zachovat a dál rozvíjet.

Za každý dar Pán Bůh zaplať.

P. Bohumír Vitásek, prezident Arcidiecézní charity Olomouc

Václav Keprt, ředitel Arcidiecézní charity Olomouc

Dolní Němčí – oznámení

§ V pondělí v 16:30 hodin je modlení za + Marii Proklovou, která má pohřeb v úterý v 15 hodin.

§ Ve středu přede mší svatou bude od 16:45 hodin Fatimské večeřadlo.

§ Tento týden nejsou hodiny náboženství, které učí otec Petr. V pondělí neučí ani sestra Milada. Ve čtvrtek sestra Milada učí jako obvykle!!!

§ Příští neděli bude sbírka na Charitu.

§ Ve čtvrtek 14. listopadu se v bazilice na Velehradě koná galakoncert tří sborů slovanských zemí k výročí sv. Cyrila a Metoděje. Začátek v 18 hodin. Vystoupí sbory z Polska, Slovenska a ČR.

Horní Němčí – oznámení

§ Dary na kostel: 1 500 Kč. Pán Bůh zaplať!

§ Ve čtvrtek bude mít mši svatou v 16 hodin ve Slavkově otec Česlav. Mše svatá ve čtvrtek v Horním Němčí nebude.

§ Příští neděli bude sbírka na Charitu.

§ Ve čtvrtek 14. listopadu se v bazilice na Velehradě koná galakoncert tří sborů slovanských zemí k výročí sv. Cyrila a Metoděje. Začátek v 18 hodin. Vystoupí sbory z Polska, Slovenska a ČR.

Category: