ANKETA OHLEDNĚ TOHOTO WEBU FARNOSTI - prosím o vyplnění.

Příležitost ke svátosti smíření máte vždy v týdnu přede mší svatou. Někdy ale člověk potřebuje svátost smíření prožít ve větším klidu a v časové pohodě. Nebo se svěřit s životní či duchovní těžkostí. Nebo se spolu s knězem pomodlit za trápení, které Vás tíží. I když se snažím příliš "netoulat" a být k dispozici na faře, přesto Vám chci nabízet konkrétní příležitosti k osobnímu setkání. Více zde.

P. Petr Hofírek

Neděle 24/11/2013

Dolní Němčí – oznámení

§ Sbírka na Charitu činila 15 530 Kč. Dary Kateřin: 1 050 Kč. Dary Cecílií: 400 Kč. Dar muzikantů: 500 Kč. Dar Tetiček: 300 Kč. Ostatní dary: 1 500 Kč. Dnes v neděli je měsíční sbírka na opravy kostela. Pán Bůh zaplať za vaše dary.

§ Při přednášce Naše děti v Kongu bylo na misijní projekt vybráno 4 160 Kč. Pán Bůh zaplať. Více se o této aktivitě můžete dočíst na webu farní charity Kralupy nad Vltavou: http://goo.gl/SjV8uS

§ Ve středu přede mší svatou zpovídá otec Josef.

§ V pátek je opět mše svatá zvláště pro děti a rodiče.

§ Příští neděli při mši svaté se budou žehnat adventní věnce, u kterých se budete modlit ve svých rodinách. Přineste si je do kostela.

§ Děkanátní spolčo Uherský Brod zve mladé na Církevní silvestr, který se uskuteční v sobotu 30. listopadu 2013 od 19 hodin ve farní dvoraně v Dolním Němčí. Více informací najdete na Facebooku - www.facebook.com/dekanatni.spolco

§ Protože v pátek 6. prosince je první pátek v měsíci a v naší farnosti je celodenní adorace a po mši svaté je svátostné požehnání, nebude v kostele Mikulášská besídka.

§ Na první pátek v prosinci (6. 12.) bude v 17 hodin spolčo dětí na faře s možností přespání. V sobotu ráno se pak děti zúčastní rorátní mše svaté, po které je pro děti připravena snídaně ve dvoraně. I když by dítě na faře nespalo, tak ať určitě přijde na spolčo. :-) Rodiče dětí, které na faře budou přespávat, prosím, aby si v kostele vzali informace a podepsanou přihlášku dali co nejdříve do schránky na faře. Počet míst je omezený. Fara není nafukovací. :-)

§ Rodiče, připravte dětem na roráty lampičky. Pokud nemáte, jsou k dispozici za 10 Kč v sakristii kostela.

§ V sakristii jsou ještě k dispozici stolní děkanátní kalendáře za 65 Kč.

Blíží se doba adventní. Jak ji dobře prožít? Nabízím několik podnětů a třeba vás alespoň některý osloví a využijete toho.

Děti a kostel

Vytvoříme v kostele nástěnku s domečky a to bude naše městečko Betlém - Dolní Němčí. A budeme se snažit, aby se nad naší obcí rozzářilo co nejvíce hvězd. Pokaždé, když dítě přijde do kostela na mši svatou, může jednu hvězdičku přidat do oblohy nad betlémem. Každou neděli na konci mše svaté v 10:30 hodin si s dětmi něco povíme a dostanou malý obrázek, který si vyplní a vybarví a přinesou na sobotní roráty, kde je v obětním průvodu nabídneme Bohu jako projev naší dobré vůle konat dobré skutky. Snad se během adventní doby z hvězdiček rozzáří nad Dolním Němčí velká kometa. :-)

Rodiče s dětmi

Hezkou adventní inspiraci na každý den doby adventní najdete na internetových stránkách - http://goo.gl/RfV3WL Mladé rodiny si určitě se stažením a vytisknutím poradí. :-)

Mladí a dospělí

Pro letošní adventní dobu Katechetické centrum Olomouc nabízí ke stažení adventní kalendář - jedná se o obrázky s citátem z Písma a myšlenkou, které si můžete umístit na pracovní plochu svého počítače jako tapetu. Na každý den od 1. až do 24. prosince připadá jedna tapeta. Citáty z Písma a myšlenky jsou převzaty z tištěného trhacího kalendáře olomoucké arcidiecéze na letošní adventní dobu - http://goo.gl/x65WMm

Starší generace (která internet a počítač neovládají)

Brněnské biskupství i letos připravilo Průvodce Adventem 2013, který může pomoci k užitečnému prožití adventní doby. K doplnění bib­lických rozjímání byly letos použity především myšlenky známých autorů. Objednat si ho můžete ještě dnes v neděli 24. listopadu v kostele nebo zavolejte otci Petrovi (572 648 738 - pevná linka se záznamníkem). Průvodce musím v pondělí objednat, aby do pátku přišly poštou.

Advent jako příprava na předvánoční svátost smíření

A já nabízím rozšíření adventního kalendáře Katechetického centra Olomouc (citát Bible a myšlenka) o otázky ke zpytování svědomí. Tak se celý advent můžete zamýšlet nad svým životem a přitom se připravit na dobrou zpověď před vánočními svátky, která bude v Dolním Němčí v sobotu 21. 12. od 9 hodin. Každý den vám rád pošlu citát z Písma, krátkou myšlenku a otázky ke zpytování svědomí na e-mail, který můžete přihlásit na těchto internetových stránkách - www.advent2013.4fan.cz

************************************************************************

Horní Němčí – oznámení

§ Sbírka na Charitu činila 4 200 Kč. Ostatní dary: 2 500 Kč. Dnes v neděli je měsíční sbírka na opravy kostela. Pán Bůh zaplať za vaše dary.

§ Příští neděli při mši svaté se budou žehnat adventní věnce, u kterých se budete modlit ve svých rodinách. Přineste si je do kostela.

§ Příští neděli je v naší farnosti adorační den. V Horním Němčí bude vystavena Nejsvětější svátost ve 13 hodin k osobní adoraci. Prosím, zapište se v kostele do seznamu adorační služby po půlhodinách. Ve Slavkově bych vystavil eucharistii v 15 hodin a v 17 hodin by v kapli bylo společné zakončení se svátostným požehnáním. V Horním Němčí by společné zakončení bylo v 18 hodin.

§ Děkanátní spolčo Uherský Brod zve mladé na Církevní silvestr, který se uskuteční v sobotu 30. listopadu 2013 od 19 hodin ve farní dvoraně v Dolním Němčí. Více informací najdete na Facebooku - www.facebook.com/dekanatni.spolco

§ V sakristii jsou ještě k dispozici stolní děkanátní kalendáře za 65 Kč.

Category: